info@theater-aanz.nl | 024-6635370

Nieuws

24 januari 2018

Trots en ontroerd, door LEEF!

Trots en geëmotioneerd’, dat was één van de reacties op onze voorstelling LEEF! die we woensdag 24 januari hebben gespeeld bij het Nova College Zorg & Welzijn in Haarlem. Deze middag stonden wij voor circa 160 studenten Zorg&Welzijn. Ook minister Van Engelshoven (OCW) woonde de voorstelling bij. De voorstelling leidde tot een mooie dialoog tussen studenten over geluk, jezelf zijn en botsingen binnen culturen.
Lees verder...

18 december 2017

Afscheid van ID

Op 18 december speelde *ID, over de vrijheid jezelf te durven zijn *voor de allerlaatste keer. We waren te gast in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, waar we voor 175 2e jaars leerlingen voor de allerlaatste keer de verhalen van Sandro, Suus, Mischa en Barbara hebben verteld, waar het publiek ademloos toegekeken heeft en waar onze spelers de wereld weer een stukje mooier hebben weten te maken. 
Lees verder...

7 december 2017

LEEF! voor het eerst voor publiek bij LKCA en CJP

2017 11 12 Boogert van den Maud fotos e5 cultuur 40 Donderdag 7 december stond LEEF! voor de eerste keer op de planken voor publiek tijdens de inspiratie-bijeenkomst van LKCA en CJP, in het Koningstheater in Den Bosch. Gezien het interessante en volle programma hebben we ons moeten beperken tot een aantal scenes uit LEEF!. Gelukkig reageerde het publiek daar niet minder enthousiast op, de reacties achteraf waren geweldig!
Lees verder...

29 november 2017

Geen Gezicht, de allerlaatste.....

En daar gaan ze dan, na 325 voorstellingen gespeeld te hebben door het hele land, voor misschien wel 30.000 studenten. Het is gezien, het is gehoord, en wij hebben genoten!
Lees verder...

16 november 2017

In gesprek met minister Van Engelshoven

Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie, OCW) bracht donderdagochtend 16 november een kennismakingsbezoek aan COC Nederland. Ze sprak onder meer met LHBTI-scholieren, asielzoekers en biculturele LHBTI’s. En ze sprak met Zohair el Abd van het REgio College Zaandam en Marian van Hoof, Roxane Clijssen en Melissa Fortes van Theater AanZ.
Lees verder...

1 november 2017

De cast van LEEF!

Dit zijn ze, de cast van onze nieuwste voorstelling LEEF!
Lees verder...

20 september 2017

Welkom Stéphanie!

 
Lees verder...

11 september 2017

De staat van het theater 2017

De staat van het theater  is dit jaar uitgesproken door Lot Vekemans. Deze voor ons ook zeer inspirerende tekst willen we je zeker niet onthouden. Voor iedereen die het nog niet gelezen heeft, vooral doen! Het komt recht je hart binnen!
Lees verder...

29 maart 2017

Nieuwe voorstelling in het nieuwe seizoen!

Vanaf najaar 2017 komt Theater AanZ met een nieuwe voorstelling voor het MBO, als opvolger van de voorstelling Geen Gezicht. De nieuwe voorstelling gaat wederom over seksuele diversiteit binnen onze huidige samenleving. Studenten worden uitgedaagd zich open te stellen voor diversiteit. Deze nieuwe voorstelling past binnen Burgerschap. 
Lees verder...

23 maart 2017

LKCA schrijft over Lokaal G1.25

Met dank aan LKCA, een prachtig artikel over het bezoek van Lokaal G1.25 aan het Noordik in Almelo!
Lees verder...

28 februari 2017

Kijk in de spiegel van Theater AanZ

*'Een beter voorbeeld van de wijze waarop de kunsten bij kunnen dragen aan de invulling van het vak burgerschapsvorming kan je je bijna niet indenken.'*
Lees verder...

1 februari 2017

De Oploop - Cultuurmij Oost

Vandaag, woensdag 1 februari,  staat Theater AanZ dubbel op het programma van De Oploop van Cultuurmij Oost in de Dru Fabriek in Ulft.
Lees verder...

13 januari 2017

Interview met Sjors en Quirijn op Gay.nl

Gepubliceerd op Gay.nl https://gay.nl/articles/225946/wij-komen-zon-driehonderd-keer-per-week-uit-de-kast/
Lees verder...

26 juni 2016

Theater AanZ wint de Annie Brouwer Korf Prijs 2016

Tijdens het Midzomergrachtfestival is Theater AanZ uitgeroepen tot de winnaar van de Annie Brouwer Korf Prijs 2016. Sinds 2007 wordt deze LHBT-emancipatieprijs, vernoemd naar de toenmalige burgemeester Annie Brouwer-Korf, uitgereikt. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000,-.
Lees verder...

6 juni 2016

AanZ viert haar TIENDE verjaardag!

Vandaag is het FEEST!! Theater AanZ beleeft namelijk haar tiende verjaardag en dat vieren wij met veel trots! Niet alleen met elkaar, maar heel graag ook met u: in het najaar organiseren wij een bijzonder kijkje in de keuken van AanZ. Meer informatie over dit minisymposium volgt later, de voorbereidingen zijn in ieder geval in volle gang.
Lees verder...

21 januari 2016

Terugblik op première ID

Een week geleden ging onze nieuwste voorstelling* ID *in première. Geniet u nog even met ons na met deze mooie recensies van Het Continuum en Edu-Divers en deze foto's van de première.......
Lees verder...

16 januari 2016

Meer dan €5.000,-- binnengehaald via Voordekunst!

Van 14 december tot 15 januari stond ‘ID, over de vrijheid jezelf te durven zijn’ op Voordekunst. Met deze crowdfundingscampagne hebben we in totaal €5.220, - binnengehaald!
Lees verder...

6 november 2015

Theater en film meest kansrijke interventies

Dat kwam uit het onderzoek '*Do The Right Thing*' een onderzoek naar de plausibiliteit van interventies voor vergroting van acceptatie van homoseksualiteit.
Lees verder...

8 mei 2015

Bericht uit België

Deze openhartige brief ontvingen we van een school in België, gericht aan haar gemeente. En we mochten deze met jullie delen, dus bij deze:
Lees verder...

26 maart 2015

Mooie column over HART-SLAG

"Het niet begrepen worden door de omgeving, de eenzaamheid, de boosheid, de verslagenheid, het overleven, het gevangen zitten in, het alleen staan, de kwetsbaarheid, de pijn, het verdriet, het in de war zijn. Ik heb het allemaal in dit stuk gezien en gevoeld." 
Lees verder...

1 februari 2015

Première HART-SLAG

Vrijdag 30 januari ging de voorstelling HART-SLAG in première in het Posttheater te Arnhem.
Lees verder...

2 december 2014

De uitreiking van de Gelderse Pauwenveer 2014

Zaterdag 29 november kreeg Theater AanZ uit handen van Commissaris van Koning C.G.A. Cornielje de Gelderse Pauwenveer 2014 van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt.
Lees verder...

17 november 2014

Het was mijn eigen schuld, dacht ik...

“Ik had zijn overhemd dicht geknoopt op het haakje gehangen. ( stilte) Het was mijn eigen schuld. Ik wist toch dat het open moest. Dat had hij zo vaak gezegd. Het was mijn eigen schuld. Dacht ik…”
Lees verder...

28 maart 2014

Interactieve scene 'Amin'

Welke signalen kan je oppikken? Waarom wil iemand perse geen tolk? Waarom heeft hij het toch alsmaar over een vriendschap in het land van herkomst? Waarom voelt hij zich niet veilig op zijn kamer bij de POL (procesopvanglocatie)? Kan je iemand rechtstreeks vragen naar zijn seksuele geaardheid? Kan je direct benoemen dat je vermoedt dat je cliënt homoseksueel is?
Lees verder...

“Ik vond het heel herkenbaar! ” Meer reacties >>
“Weten wat er in het hoofd afspeelt.....” Meer reacties >>
“Een indrukwekkende voorstelling die nog lang na blijft zoemen.” Meer reacties >>
“Er is een lampje gaan branden bij leerlingen.” Meer reacties >>
“Ze brengen het verhaal tot leven.” Meer reacties >>
“ Het heeft me weer een stapje verder geholpen.” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
20180124 nova ocw 20 1024
Trots en ontroerd, door LEEF! Meer lezen >>
Twitter