info@theater-aanz.nl | 024-6635370

Bericht uit België

Deze openhartige brief ontvingen we van een school in België, gericht aan haar gemeente. En we mochten deze met jullie delen, dus bij deze:

"We hebben geaarzeld om in te gaan op het aanbod van de stad om de mensen van Theater AanZ voorstellingen. We zijn echter blij dat we wei zijn ingegaan op het aanbod. De acteurs hebben de meeste van onze leerlingen op een schitterende wijze aan het denken gezet. Deuren die tot hiertoe gesloten bleven, zijn geopend en staan nu op een kier, dit dank zij de acteurs hun professionele aanpak.gen te laten spelen in onze school. De reden is duidelijk: bij de moslimjongeren is de holebiproblematiek niet zo bespreekbaar en onze school telt een vrij groot aantal moslimleerlingen.

Hier en daar hebben wij verwachte felle reacties gekregen, die erop wijzen dat niet iedereen in onze samenleving klaar is met het thema. Zo weten we als school wat ons te doen staat. Al voegen we er meteen aan toe dat wij vinden dat opvoeding eerder een taak is van de hele gemeenschap en van de ouders. Niet van de school alleen. Ik hoop echter dat ik naar iedere deelnemer wel duidelijk het standpunt van school heb overgebracht en we in de nabij toekomst op jullie medewerking kunnen blijven rekenen voor zulke initiatieven.

Hoe dan ook, we willen iedereen die bij het theater betrokken was van harte dan­ken voor wat ze hier op twee dagen met onze leerlingen hebben voor elkaar ge­bracht. Chapeau!"

<< Terug naar Nieuws

“De spelers speelden het erg goed!” Meer reacties >>
“Ik heb heel veel respect voor jullie” Meer reacties >>
“Wat een prestatie” Meer reacties >>
“Respect is belangrijker” Meer reacties >>
“LEEF! heeft heel veel vragen en antwoorden opgeleverd.” Meer reacties >>
“ Het heeft me weer een stapje verder geholpen.” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
subsidie
Provincie Gelderland steunt HannaH! Meer lezen >>
Twitter