info@theater-aanz.nl | 024-6635370

De cast van LEEF!

Twee vrouwen en één man en een publieksbegeleider brengen deze voorstelling tot leven en zij toeren dit seizoen langs de Nederlandse MBO-colleges en ROC's.

Foto Anne 2

Anne van der Steen, afgestudeerd aan de Academie voor Theater.

“Theater is ‘ verhalen vertellen’. Soms enkel gebaseerd op fantasie, maar vaak ook met een duidelijke link naar de werkelijkheid. Theater is een prachtig medium om zaken aan de kaak te stellen, om te discussiëren en je mening te vormen of bij te stellen. Theater is bij uitstek het middel om via de verbeelding, je werkelijkheid te vormen. Ik ben er echt van overtuigend dat van theater de wereld een stukje mooier wordt.”

IMG 1399

Marjolein van der Meer, afgestudeerd aan de Academie voor Theater in Tilburg. Naast als werk als actrice, werkt Marjolein ook als simulatiepatiënt, theaterdocent en theatermaker binnen het amateurcircuit.

“Juist vanwege mijn grote passie voor spelen kijk ik er erg naar uit om door middel van een voorstelling, jong volwassenen aan het denken te zetten. Theater is in mijn ogen een mooi middel om confronterende en belangrijke onderwerpen op een creatieve manier aan te snijden. Je leert je op verschillende manieren te verhouden ten opzichte van de ander en van de wereld. Het zet je aan het denken over wie jij bent, wie de ander is en wat we met elkaar te maken hebben.”

IMG 1321

Mauricio Leijser, een singer-songwriter en autodidact wat betreft zijn gitaar en pianospel.

“Voor mij is muziek als een uitlaatklep in mijn altijd zo bewogen leven. Van de mooie kleine dingen in het leven tot aan de schokkende dingen die ik heb meegemaakt. Muziek is wat mij door het leven trekt. Muziek is niet iets wat je hoort... maar iets wat je voelt."

Naast muziek maken is Mauricio zich ook gaan richten op andere manieren van expressie, zo is hij in aanraking gekomen met het theatervak. “Theater is volgens mij DE manier om dichter bij jezelf te komen."

 fabian zw

Fabian Holle, afgestudeerd aan de acteursopleiding Utrecht in 2004. Fabian werkt als performer en maker in dans, theater en performance. Hij studeert momenteel op de premaster Sociologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. En daarnaast host en performed Fabian in haar drag alter ego Massiah Carey.

"Ik beweeg me graag tussen mensen die me inspireren en waar ik wat van leer. Dat gebeurt in de performance wereld, in de queer gemeenschap van Rotterdam, op de universiteit en nu bij de voorstelling LEEF! waar ik de mooie taak heb om in gesprek te gaan met studenten uit het hele land en te praten over thema's die voor mij persoonlijk erg belangrijk zijn."

 

<< Terug naar Nieuws

“Hoe jullie je verhaal verteld hebben, zo open, echt mooi” Meer reacties >>
“Ik hoop dat nog veel meer mensen deze voorstelling gaan zien.” Meer reacties >>
“Volgens mij is er ook echt iets geland bij de studenten.” Meer reacties >>
“Ik heb met open mond van verbazing gekeken.” Meer reacties >>
“ Je moet kunnen zijn wie je wilt zijn.” Meer reacties >>
“Jullie laten de directe gevolgen van het handelen zien.” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
Emancipatie rapport maart 2019 nieuws web
'...voor eeuwig op mijn netvlies...' Meer lezen >>
Twitter