info@theater-aanz.nl | 024-6635370

Première HART-SLAG

Vrijdag 30 januari ging de voorstelling HART-SLAG in première in het Posttheater te Arnhem.

HART-SLAG, een project van SpectrumElan, Moviera en Theater AanZ, gaat in op het thema huiselijk geweld. Vijf vrouwen doen mee aan deze voorstelling als ‘ervarings-deskundigen’ en worden ondersteund door een professionele actrice. Hun motivatie om dit te doen? Om juist dit onderwerp uit de taboesfeer te halen. Nou, en dat is hen gelukt!

Tijdens de premièrevoorstelling is het publiek geraakt. Door de kracht en de kwetsbaarheid van deze vrouwen. Door het kunnen invoelen van wat zij hebben meegemaakt, zonder dat het nodig is om alle verhalen daadwerkelijk te horen. Zij hebben laten zien dat het meemaken van huiselijk geweld ongekend veel invloed heeft op de rest van iemands leven, ook dat van de kinderen. Het stopt niet bij jezelf.

Na de voorstelling was er ruimte voor het publiek, bestaande uit voornamelijk professionals uit zorg en welzijn, om vragen te stellen of reacties te geven. Vaak hebben we gehoord ‘dit maakt weer heel duidelijk waarom we als professional ons zo moeten inzetten om huiselijk geweld tegen te gaan’. Er was herkenning, bewondering voor de moed van de vrouwen en ook concrete vragen hoe zij als professional nog beter kunnen handelen.

HART-SLAG speelt op aanvraag. Heeft u interesse en/of wilt u deze voorstelling bestellen? Neem dan contact op met Moviera, Lisette Pouls, 06 10 51 16 88, l.pouls@moviera.nl. 

DSC 0036

 

<< Terug naar Nieuws

“Zeker voor herhaling vatbaar!” Meer reacties >>
“De kern wordt geraakt.” Meer reacties >>
“ Het heeft me weer een stapje verder geholpen.” Meer reacties >>
“Ik hoop echt dat jullie deze jongeren aan het denken hebben gezet. ” Meer reacties >>
“Ze brengen het verhaal tot leven.” Meer reacties >>
“De spelers speelden het erg goed!” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
subsidie
Provincie Gelderland steunt HannaH! Meer lezen >>
Twitter