info@theater-aanz.nl | 024-6635370

Première HART-SLAG

Vrijdag 30 januari ging de voorstelling HART-SLAG in première in het Posttheater te Arnhem.

HART-SLAG, een project van SpectrumElan, Moviera en Theater AanZ, gaat in op het thema huiselijk geweld. Vijf vrouwen doen mee aan deze voorstelling als ‘ervarings-deskundigen’ en worden ondersteund door een professionele actrice. Hun motivatie om dit te doen? Om juist dit onderwerp uit de taboesfeer te halen. Nou, en dat is hen gelukt!

Tijdens de premièrevoorstelling is het publiek geraakt. Door de kracht en de kwetsbaarheid van deze vrouwen. Door het kunnen invoelen van wat zij hebben meegemaakt, zonder dat het nodig is om alle verhalen daadwerkelijk te horen. Zij hebben laten zien dat het meemaken van huiselijk geweld ongekend veel invloed heeft op de rest van iemands leven, ook dat van de kinderen. Het stopt niet bij jezelf.

Na de voorstelling was er ruimte voor het publiek, bestaande uit voornamelijk professionals uit zorg en welzijn, om vragen te stellen of reacties te geven. Vaak hebben we gehoord ‘dit maakt weer heel duidelijk waarom we als professional ons zo moeten inzetten om huiselijk geweld tegen te gaan’. Er was herkenning, bewondering voor de moed van de vrouwen en ook concrete vragen hoe zij als professional nog beter kunnen handelen.

HART-SLAG speelt op aanvraag. Heeft u interesse en/of wilt u deze voorstelling bestellen? Neem dan contact op met Moviera, Lisette Pouls, 06 10 51 16 88, l.pouls@moviera.nl. 

DSC 0036

 

<< Terug naar Nieuws

“Echt een leuke voorstelling!” Meer reacties >>
“Volgens mij is er ook echt iets geland bij de studenten.” Meer reacties >>
“Voor de eerste keer in België.” Meer reacties >>
“ Ik was benieuwd hoe de rest van mijn klas zou reageren” Meer reacties >>
“Knap van de acteurs om het verhaal zo tot leven te laten brengen.” Meer reacties >>
“Jullie hebben een positieve indruk achtergelaten.” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
subsidie
Provincie Gelderland steunt HannaH! Meer lezen >>
Twitter