info@theater-aanz.nl | 024-6635370

Première HART-SLAG

Vrijdag 30 januari ging de voorstelling HART-SLAG in première in het Posttheater te Arnhem.

HART-SLAG, een project van SpectrumElan, Moviera en Theater AanZ, gaat in op het thema huiselijk geweld. Vijf vrouwen doen mee aan deze voorstelling als ‘ervarings-deskundigen’ en worden ondersteund door een professionele actrice. Hun motivatie om dit te doen? Om juist dit onderwerp uit de taboesfeer te halen. Nou, en dat is hen gelukt!

Tijdens de premièrevoorstelling is het publiek geraakt. Door de kracht en de kwetsbaarheid van deze vrouwen. Door het kunnen invoelen van wat zij hebben meegemaakt, zonder dat het nodig is om alle verhalen daadwerkelijk te horen. Zij hebben laten zien dat het meemaken van huiselijk geweld ongekend veel invloed heeft op de rest van iemands leven, ook dat van de kinderen. Het stopt niet bij jezelf.

Na de voorstelling was er ruimte voor het publiek, bestaande uit voornamelijk professionals uit zorg en welzijn, om vragen te stellen of reacties te geven. Vaak hebben we gehoord ‘dit maakt weer heel duidelijk waarom we als professional ons zo moeten inzetten om huiselijk geweld tegen te gaan’. Er was herkenning, bewondering voor de moed van de vrouwen en ook concrete vragen hoe zij als professional nog beter kunnen handelen.

HART-SLAG speelt op aanvraag. Heeft u interesse en/of wilt u deze voorstelling bestellen? Neem dan contact op met Moviera, Lisette Pouls, 06 10 51 16 88, l.pouls@moviera.nl. 

DSC 0036

 

<< Terug naar het nieuwsoverzicht

“Weten wat er in het hoofd afspeelt.....” Meer reacties >>
“Er is een lampje gaan branden bij leerlingen.” Meer reacties >>
“Jullie hebben op een mooie manier onze derdeklassers aan het denken gezet.” Meer reacties >>
“Mede dankzij de voorstelling moest deze leerling haar hart luchten!” Meer reacties >>
“Ein-de-lijk word er over homoseksualiteit gesproken.” Meer reacties >>
“Wat een prestatie” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
vEng 191 LR
In gesprek met minister Van Engelshoven Meer lezen >>
Twitter