info@theater-aanz.nl | 024-6635370

Theater AanZ wint de Annie Brouwer Korf Prijs 2016

Tijdens het Midzomergrachtfestival is Theater AanZ uitgeroepen tot de winnaar van de Annie Brouwer Korf Prijs 2016. Sinds 2007 wordt deze LHBT-emancipatieprijs, vernoemd naar de toenmalige burgemeester Annie Brouwer-Korf, uitgereikt. De prijs bestaat uit een bedrag van € 5.000,-.

Burgermeester van Zanen, in bijzijn van Annie Brouwer Korf, reikte de prijs uit en onderstreepte het belang van de ABK-prijs gezien alle recentelijke gebeurtenissen in Orlando.

Genderdiversiteit voor het HBO
Theater AanZ speelt sinds 2011/2012 de voorstelling Lokaal G1.25 op het voortgezet onderwijs en Geen Gezicht op ROC Midden Nederland in Utrecht. Zij werkt nauw samen met gemeente Utrecht om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk scholen de acceptatie van seksuele diversiteit bevorderen. Sinds afgelopen januari richt Theater AanZ zich met haar nieuwe voorstelling ‘ID, over de vrijheid jezelf te durven zijn’ op een breder thema: genderdiversiteit.

Met het geldbedrag wil AanZ lerarenopleidingen en Pabo’s van de Utrechtse hbo’s financieel tegemoet komen als zij ID inzetten voor hun studenten. Het doel is zoveel mogelijk toekomstige onderwijs- en welzijnsprofessionals te bereiken, zodat zij zich (nog) beter kunnen inzetten in het creëren van een sociaal veilige leeromgeving voor genderdiverse jongeren, leerlingen, studenten. Hiernaast worden zij begeleid in het vormen van hun eigen standpunt ten aanzien van genderdiversiteit, als persoon en als professional.

Marian van Hoof en Jolanda de Groot (zakelijk en artistiek directeur); “We bestaan dit jaar 10 en wat een prachtig cadeau is dit! En van die 10 jaar spelen we al 7 jaar op de Utrechtse scholen. Onze nieuwste voorstelling ID, over de dynamiek in genderdiversiteit, zal met dit prachtige geldbedrag ingezet gaan worden op de hbo pabo en lerarenopleidingen. Want waar kun je beter beginnen dan op de basisscholen.’

<< Terug naar Nieuws

“De studenten waren onder de indruk van het verhaal.” Meer reacties >>
“Hoe jullie je verhaal verteld hebben, zo open, echt mooi” Meer reacties >>
“Elk jaar laat ik als CKV-docent ‘Lokaal G1.25’ komen.” Meer reacties >>
“Ik hoop dat nog veel meer mensen deze voorstelling gaan zien.” Meer reacties >>
“Er is een lampje gaan branden bij leerlingen.” Meer reacties >>
“Echt een leuke voorstelling!” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
subsidie
Provincie Gelderland steunt HannaH! Meer lezen >>
Twitter