info@theater-aanz.nl | 024-6635370

Reacties

19 februari 2019 door Hans van Zeeland

Het is een aanrader voor een ieder om naar G 1.25 te gaan kijken.

Wij hebben hier op school weer een aantal geweldige voorstellingen mogen aanschouwen van 'lokaal G1. 25'. Ook dit jaar hebben zowel de leerlingen als collega's genoten!
Wat zeker heeft meegespeeld in de positieve beleving bij de leerlingen is de manier waarop de acteurs zich durfden bloot te geven tijdens het tweede gedeelte van de voorstelling, met de persoonlijke vragen.

3 december 2018 door anoniem

Je hoeft nier zomaar bang te zijn

Ik vond het een leuke voorstelling en slim dat ze dit doen! Dit blijft meer in je hoofd zitten dan dat je er les van krijgt. En de kinderen zelf zien nu meer in wat het nou precies inhoudt en dat ze niet zomaar bang hoeven te zijn dat hun vriend gay is.

5 oktober 2018 door anoniem

Met een brok in de keel kijken en luisteren.....

LEEF! is een indrukwekkende voorstelling, die verhaalt over drie waargebeurde verhalen uit het MBO. Het geeft aanleiding tot discussie en nadenken over seksuele diversiteit. De acteurs zijn zeer overtuigend en meerdere docenten en studenten zaten met een brok in de keel te kijken en luisteren.

13 september 2018 door docent ROC

Moet het toch even zeggen... wat een indrukwekkende voorstelling!

Moet het toch even zeggen; wat was LEEF! een indrukwekkende voorstelling. Mijn leerlingen hebben het er nog steeds over! Heel goed gedaan! Veel emoties kwamen los en er heerste een veilige sfeer. Mede dankzij jullie! Ik was trots! Op jullie en mijn studenten.

12 september 2018 door Fairuzza

Wat is LEEF! mooi, ook omdat ik me er zo goed in herkende.

Ik vond LEEF! een hele mooie voorstelling, ook omdat ik me er zo goed in herkende, het nog niet durven zeggen, maar het toch gedaan hebt. Bang voor de acceptatie van je ouders, iedereen. Heb het verteld en ze reageerde erg goed! Ik vond het echt heel mooi! Ga zo door!!!.

27 juni 2018 door Margret Oudejans

LEEF! heeft heel veel vragen en antwoorden opgeleverd.

Wat een respect voor de acteurs. Om LEEF zo neer te zetten met z'n 3en echt fantastisch. Mijn studenten en collega's waren dan ook zeer onder de indruk.

16 april 2018 door Martine Jongenburger

Heel knap hoe 3 acteurs zo'n mooie, intieme voorstelling neerzetten.

Ik vond de voorstelling LEEF! top! Heel knap hoe jullie met 3 acteurs zo'n mooie, intieme voorstelling kunnen neerzetten over een onderwerp waar ook onze studenten van onder de indruk waren.

10 april 2018 door

De studenten waren onder de indruk van het verhaal.

Ik heb veel positieve geluiden gehoord van studenten en collega docenten. De studenten waren onder de indruk van het verhaal en zij vonden LEEF! een mooie voorstelling. De studenten waren in het nagesprek ook open en betrokken.

21 maart 2018 door Sara Papilaja

Zeker voor herhaling vatbaar!

Ik vond Lokaal G1. 25 een leerzame en pakkende voorstelling. De leerlingen konden erom lachen en voelden de spanning ook goed.

21 februari 2018 door Docent VO

Zij waren allemaal zeer tevreden en enthousiast over Lokaal G1.25.

Ik heb mijn collega’s en verschillende leerlingen gesproken en zij waren allemaal zeer tevreden en enthousiast over de voorstelling. Ook hoorde ik dat het gesprek nadien veel waardevolle momenten had. Heel fijn! Voor volgend schooljaar wil ik de voorstelling graag weer boeken.

4 december 2017 door Sofie

Hoe jullie je verhaal verteld hebben, zo open, echt mooi

Ik vond ID echt een hele mooie voorstelling! Hoe jullie je verhaal hebben verteld en zo open waren, het was echt heel mooi! Ga er vooral mee door en veel succes! xx.

14 oktober 2017 door anoniem

Mede dankzij de voorstelling moest deze leerling haar hart luchten!

Wauw, wat kwam de voorstelling goed over en wat deden onze leerlingen goed mee! Woensdag na de nabespreking en op "National coming out day", kwam er een leerling bij me die me iets wilde vertellen. Mede dankzij de voorstelling moest deze leerling haar hart luchten! Onwijs trots op diegene en "Jeroen" en "Rana" bedankt!!.

10 oktober 2017 door anoniem

Knap dat ze dit durfde te vertellen.

Ik vond de voorstelling ID leuk en knap dat ze dit durfde te vertellen aan ons.

10 oktober 2017 door Vince

Ik vond de voorstelling ID heel leuk en ook apart.

Ik vond de voorstelling ID heel leuk en ook apart, want ik zou denk ik niet durven en ik vond het goed bedacht. En ik vond dat na gesprek ook wel leuk, het was vooral leuk.

26 september 2017 door anoniem

Wens jullie succes met de volgende voorstellingen! #beyourself

Ik vond de voorstelling prachtig. De boodschap was echt duidelijk! Wens jullie succes met de volgende voorstellingen en hartstikke veel geluk! #beyourself.

22 juni 2017 door Dorothea Dankers

Ik heb met open mond van verbazing gekeken.

Super bedankt voor de leuke voorstelling ID. Ik ben het meisje dat na de voorstelling nog even kwam. Ik heb met open mond van verbazing gekeken, ik kon me namelijk zo vinden in de verhalen die jullie aan ons vertelde.

19 juni 2017 door Leontien van Hassel

'Verbeter de wereld, begin bij jezelf'

Ik was zojuist als ouder van mijn dochter uit groep 8 bij de voorstelling ID in De Lievekamp. Daarnaast ben ik LHBT-beleidsmedewerker bij de gemeente Oss. Ik vond het een indrukwekkende voorstelling en sommige scenes kwamen behoorlijk binnen.

19 juni 2017 door Sarah Molenkamp

Een indrukwekkende voorstelling die nog lang na blijft zoemen.

Ik was vandaag als gast aanwezig. Doel was bekijken of de voorstelling ID iets is om aan te bieden aan onze eerstejaars VO leerlingen. Prachtige voorstelling.

6 april 2017 door Kim van den Broek

Ik heb super veel respect voor de acteurs van ID

Ik heb super veel respect voor de acteurs van ID. Ik vind het een prachtige boodschap dat iedereen mag zijn wie die wil zijn. Ontzettend veel respect!

Groetjes Kim van 11 jaar.

14 februari 2017 door Jesse

Het zet mensen aan het denken over bepaalde 'scheld' woorden.

Het was leuk en leerzaam. Kon mij goed inbeelden dat dit in het dagelijks leven voor komt bij sommigen. Het zet mensen ook veel aan het denken over vooroordelen en bepaalde 'scheld' woorden.

21 november 2016 door Pons Vermeer

Jullie hebben op een mooie manier onze derdeklassers aan het denken gezet.

Een goed stuk van een aantal heel bevlogen acteurs en actrices. Jullie hebben op een mooie manier onze derdeklassers bij het stuk betrokken en aan het denken gezet. Ik heb mij zeer vermaakt met jullie mooie karakters!.

21 november 2016 door Silke van der Velden

De spelers speelden het erg goed!

Ik vond het erg leuk en boeiend om naar te kijken, ook zetten de spelers je goed aan het denken. En is het best lastig om hier een goeie mening over te hebben met goede argumenten. De spelers speelden het erg goed!.

26 oktober 2016 door Fietje

Knap van de acteurs om het verhaal zo tot leven te laten brengen.

Ik vond het een mooie voorstelling, en knap van de acteurs om het verhaal zo tot leven te laten brengen dat ik erover na begin te denken. Succes bij jullie volgende voorstelling!.

11 oktober 2016 door anoniem

Ik hoop echt dat jullie deze jongeren aan het denken hebben gezet.

Op de Coming-out dag jullie voorstelling Lokaal G1. 25 gezien in het Rozet in Arnhem. Goed gespeeld, het sprak duidelijk de aanwezige schoolklas aan.

4 oktober 2016 door anoniem

Jullie laten de directe gevolgen van het handelen zien.

Hallo,
Ik vond jullie voorstelling ronduit GEWELDIG! Ik werd er helemaal in meegezogen, betrapte mijzelf erop dat ik meeleefde en meevoelde met de personages. De interactie met het publiek was bijzonder. Jullie laten de directe gevolgen van het handelen van anderen in dergelijke situaties zien, wat heel confronterend kan werken.

21 juni 2016 door Bert Deiman

Dank voor jullie kwetsbaarheid.

Ontroerd door deze mooi uitgewerkte voorstelling ID. Wat is het toch mooi dat we allemaal zo verschillend en uniek zijn. Ik heb genoten van jullie mooie persoonlijkheden en dank voor jullie kwetsbaarheid.

21 juni 2016 door anoniem

Bravo voor de acteurs

Prachtige voorstelling gezien met herkenbare momenten. Het lijkt me een goede manier om het gesprek te openen over identiteitsvorming rondom gender. Bravo voor de acteurs en actrices die hun verhaal weten te vertalen naar theater.

14 maart 2016 door iris

Ik heb heel veel respect voor jullie

ik vond het heel knap hoe jullie dit deden. ik heb heel veel respect voor jullie, ik vind het knap dat de mensen die zelf homo/biseksueel zijn het ook zo goed deden. Ga vooral verder met acteren.

7 februari 2016 door anoniem

Ik vond het heel herkenbaar!

Ik vond Lokaal G1. 25 heel herkenbaar! Het is goed om te zien dat leerlingen er ook echt zelf bij betrokken worden, dat zet je aan het denken. Jammer dat er bij het reageren toch altijd groepsdruk mee speelt! Wat mij betreft mag deze voorstellingen verplicht worden voor alle scholen! Groetjes en veel succes!!.

5 januari 2016 door Stella Georgaklis

Jullie voorstelling brengt hoop een stukje dichterbij!

Ik vind het echt heel erg dat dit echt gebeurd is en dat het nog steeds gebeurd. Als tweede, vind ik het zo raar dat het zelfs nu, in 2016, nog steeds vanzelfsprekend is dat je hetero bent.

13 oktober 2015 door Onderwijsdirecteur ROC

Wat een prestatie

Ik vind het nog steeds een prestatie van jullie om de techniekleerlingen, die zich toch wat moeilijk uiten, zo te benaderen. Dankjewel.

24 september 2015 door Koen

Ik was benieuwd hoe de rest van mijn klas zou reageren

Vandaag heb ik op school een voorstelling gehad met als thema: "Wat zou je doen als je beste vriend homo was?" Het was een bijzondere voorstelling met een goede weergave van de realiteit. Ik sta helemaal open voor homo's, geen probleem. Ik was alleen benieuwd hoe de rest van mijn klas zou reageren.

24 september 2015 door anoniem

Leuke improvisatie met de meningen van leerlingen

Goede voorstelling, goede acteurs. Leuk om te zien dat ze de mening van de leerlingen in het verhaal improviseren.

14 september 2015 door anoniem

Goede argumenten die me aan het denken hebben gezet

Ik ben leerling van TSG zwolle. Dit stuk was heel mooi, en ik zag verschillende reacties van kinderen. Er ontstond een discussie waarin je goed de verschillende meningen kon merken.

8 juni 2015 door anoniem

Ik hoop dat nog veel meer mensen deze voorstelling gaan zien.

Ik vond het een interessante voorstelling. Het ging over een minder leuk onderwerp, maar toch was het leuk om naar te kijken. En goed dat er over dit onderwerp gepraat werd.

3 juni 2015 door Steven

Echt een leuke voorstelling!

Ik vond het een leerzame voorstelling maar ook met een aantal grappige elementen erin verwerkt. Dit maakte de voorstelling zowel leerzaam als leuk. Verder vond ik het acteerwerk goed gedaan.

27 mei 2015 door anoniem

Goed dat dit bestaat.

Goed dat de voorstelling Geen Gezicht bestaat, helaas wel nog steeds erg dat het überhaupt moet bestaan. Wel erg leerzaam voor mensen die niet veel weten over dit onderwerp.

26 mei 2015 door M Toonen

Jullie hebben me weten te raken!

Vandaag de voorstelling Geen Gezicht gezien. Fantastisch! Allereerst aan de acteurs die op een mooie manier alle thema's rond seksuele diversiteit vertellen in een mooi toneelstuk! Dit afgewisseld met mooie zang en een portie humor. Jullie hebben me weten te raken! Compliment!.

29 april 2015 door Docent VO

Wat mij betreft verplichte kost voor alle scholen in Nederland!

Gisteren hebben (bijna) alle leerlingen van 4 HAVO de voorstelling over vriendschap en homoseksualiteit gezien. Zelf heb ik de eerste voorstelling helemaal, en de tweede gedeeltelijk gezien. Ik ben erg blij dat we jullie in school hebben gehaald.

24 april 2015 door Nick

Waardevolle bijdrage als onderdeel van de lerarenopleiding.

Als 'afgestudeerd docent maar nu weer student' (en zelf homo) heeft de voorstelling diepe indruk op mij gemaakt door de herkenbaarheid van de situaties en de manier waarop de acteurs dit verwoord hebben: top! Een zeer waardevolle bijdrage als onderdeel van de lerarenopleiding op de HAN.

24 april 2015 door Maarten

Volgens mij is er ook echt iets geland bij de studenten.

Vandaag was ik als docent aanwezig bij de voorstelling die jullie hebben verzorgd voor studenten van de lerarenopleiding Engels en Nederlands van de HAN. Ik raakte meteen in gesprek met een aantal van mijn studenten waardoor ik jullie niet meer gesproken heb, maar ik wilde nog even melden dat ik erg onder de indruk was van de voorstelling en de wijze waarop jullie het interactieve gedeelte vormgaven. Volgens mij is er ook echt iets geland bij de studenten.

15 april 2015 door Gina

De boodschap is duidelijk aangekomen.

Ik vond het een hele sterke voorstelling, vanwege de goede acteurs en het feit dat het een echt gebeurt verhaal is. Knap dat de acteurs zich zo snel en goed konden aanpassen aan wat het publiek zei! De boodschap is duidelijk aangekomen, ga vooral zo door!.

8 april 2015 door anoniem

Weten wat er in het hoofd afspeelt.....

Hele leerzame voorstelling; ik ben er echt over ga nadenken en weet nu wat er zich in het hoofd van een homo, lesbie of bi kan afspelen. Daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht.

24 februari 2015 door anoniem

Ein-de-lijk word er over homoseksualiteit gesproken.

Toneelstuk en interactie roept op tot vragen bij leerlingen, ein-de-lijk word er over homoseksualiteit gesproken. Goed initiatief!.

23 februari 2015 door anoniem

Jullie hebben een positieve indruk achtergelaten.

De voorstelling vanmiddag gezien. Toch wel onder de indruk. Knap hoe jullie toneel en zo'n onderwerp als homoseksualiteit samen hebben weten te brengen tot een interactieve voorstelling.

6 februari 2015 door anoniem

Respect is belangrijker

Ik zal hem accepteren. Ook in het moslim geloof is respect belangrijker dan hoe iemand ervoor kiest te leven.

16 december 2014 door Docent mavo

Er is een lampje gaan branden bij leerlingen.

Wij hebben de voorstelling als zeer goed en zinvol ervaren. Bij veel leerlingen is er echt iets gebeurd; een lampje gaan branden of een gedachte in gang gezet. Als het aan mij ligt doen we dit volgend jaar weer.

9 december 2014 door Bieke Vancraeynest

Voor de eerste keer in België.

Lokaal G1. 25 speelde voor de eerste keer in België. Ik ben superblij en fier dat dit in Genk was.

2 december 2014 door anoniem

Knap hoe de acteurs dat kunnen en doen. Respect!!

Ik vind het goed dat jullie jongens en meisjes laten kennis maken hoe is om uit de kast te komen. Knap hoe de acteurs dat kunnen en doen. Respect!.

27 november 2014 door Ramona

Boosheid, verdriet, verbijstering maar ook herkenning en begrip.

Mijn complimenten voor Gaia, een moeder! Prachtige voorstelling en sterk concept. Boosheid, verdriet, verbijstering maar ook herkenning en begrip. De emoties van het publiek waren voelbaar in de reacties en zichtbaar in de gezichtsuitdrukkingen.

21 november 2014 door anoniem

Aan zoiets waren veel mensen echt aan toe!

Afgelopen maandag heb ik jullie voorstelling ‘Lokaal G1. 25’ gezien. Het was echt superleuk!! Aan zoiets waren veel mensen echt aan toe.

4 november 2014 door anoniem

Voor het eerst was mijn hele klas stil.

Afgelopen dinsdag vond ik jullie stuk heel leuk om te zien maar er werd ook veel gefluisterd tussendoor. In de klas heb ik toen verteld dat ik op meisjes viel. Voor het eerst dit jaar was mijn hele klas stil, 5 minuten lang werd er niks gezegd iedereen luisterde.

24 september 2014 door anoniem

Indrukkende voorstelling dat stof tot nadenken geeft.

Indrukkende voorstelling dat stof tot nadenken geeft.

8 april 2014 door anoniem

Het heeft me weer een stapje verder geholpen.

Uw stuk heeft best wel indruk op mij gemaakt. Ikzelf ben lesbisch en voor een groot deel wel uit de kast. Ik heb tot nu toe alleen nog maar positieve ervaringen gehad.

18 maart 2014 door anoniem

De kern wordt geraakt.

Onlangs zag ik theater AanZ ‘En een prettig weekend’ spelen. De werkwijze sprak mij erg aan. Tijdens het interactief theater wordt het publiek van het begin af aan bij de voorstelling betrokken.

11 maart 2014 door anoniem

Elk jaar laat ik als CKV-docent ‘Lokaal G1.25’ komen.

Sinds 6 jaar laat ik als CKV-docent elk jaar de theatervoorstelling ‘Lokaal G1. 25’ van theatergezelschap Aanz op school komen. Zij spelen voor de leerlingen van 4havo en 4vwo en spelen het waargebeurde verhaal na van 4 jongeren die na moeten komen.

10 maart 2014 door anoniem

Je moet kunnen zijn wie je wilt zijn.

Ik vond 'Lokaal G1. 25' een goede voorstelling, omdat je moet kunnen zijn wie je wilt zijn of je nou homo, lesbi, of bi of wat dan ook bent. Je moet worden gerespecteerd, er is niets anders aan!! Het is doodnormaal en als mijn beste vriend of vriendin homo of lesbi was vond ik het helemaal niet erg.

21 november 2013 door anoniem

Gewoon uit respect voor mijn ouders en mijn geloof.

Ik begrijp de keuze van Emina wel. Ik zou ook met een man trouwen als ik haar was. Gewoon uit respect voor mijn ouders en mijn geloof.

1 september 2013 door anoniem

Ze brengen het verhaal tot leven.

Theater AanZ speelde laatst de indringende en ontroerende voorstelling 'Geen Gezicht' op het Da Vinci College. Drie acteurs brengen drie van die verhalen op een speelse, eigentijdse, ontroerende, muzikale en dynamische manier tot leven.

“Ik heb met open mond van verbazing gekeken.” Meer reacties >>
“Ik vond het heel herkenbaar! ” Meer reacties >>
“Jullie hebben een positieve indruk achtergelaten.” Meer reacties >>
“Ik hoop echt dat jullie deze jongeren aan het denken hebben gezet. ” Meer reacties >>
“Goed dat dit bestaat.” Meer reacties >>
“Waardevolle bijdrage als onderdeel van de lerarenopleiding.” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
Emancipatie rapport maart 2019 nieuws web
'...voor eeuwig op mijn netvlies...' Meer lezen >>
Twitter