info@theater-aanz.nl | 024-6635370

ID, over de vrijheid jezelf te durven zijn

‘Ik werd geboren zonder dat ik dacht ik ben een meisje, ik ben een jongen. Ik dacht niks, ik was.’

ID
Klik op de foto om meer foto's van de voorstelling te bekijken. Met dank aan Gerard Verschooten, Wim Roelsma en Marcel Krijgsman.

De voorstelling

Durf je te zijn wie je bent? Ook met de normen en verwachtingen vanuit je omgeving? ID gaat over jongens en meisjes en iedereen die daar tussenin zit.

Als diversiteit er mag zijn, wordt er een basis gelegd voor onderlinge acceptatie en het verminderen van discriminatie en uitsluiting. Met het doorbreken van de normatieve denkpatronen wordt ruimte gemaakt om na te denken over wie je eigenlijk zélf bent of wilt zijn, los van je omgeving. ID gaat in op de thema’s gender, genderidentiteit en identiteitsontwikkeling. Veel jongeren worstelen met de spanning tussen hun ontluikende persoonlijkheid, hun genderdiversiteit en het oordeel van hun omgeving. 

 ‘Ze willen met me vechten, omdat ze niet weten hoe ze met me moeten dansen’

ID is een fragmentarische voorstelling met theater, dans, animatie, vier spelers en een DJ. Deze dynamische voorstelling heeft een documentair karakter waarin ontmoeting en diversiteit centraal staan. De vier spelers, allen ervaringsdeskundigen, nemen je mee in hun verhaal én in hun zoektocht. Het jonge publiek leeft met hen mee, vecht mee in de strijd die soms geleverd moet worden en voelt bovenal de vrijheid die zij ook voelen als ze zichzelf durven te zijn.

ID speelde tussen januari 2016 en december 2017 ruim 80 keer, voor leerlingen van het basis en voortgezet onderwijs door heel het land. 

Impressie van ID

In de media

-> De Gelderlander
-> KunstZone

Acteurs

Susanne te Braak, Mischa van de Hulsbeek, Barbara Knapper en Sandro van der Leeuw, Aram Scholten
Publieksbegeleider: Michelle Schmitz

Mede mogelijk gemaakt door

Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen, Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Janivo Stichting, Rabobank Rijk van Nijmegen, Stichting Vriendinnen & Vrienden van Schorer en Stichting Het R.C. Maagdenhuis.

“Zeker voor herhaling vatbaar!” Meer reacties >>
“Elk jaar laat ik als CKV-docent ‘Lokaal G1.25’ komen.” Meer reacties >>
“Dank voor jullie kwetsbaarheid.” Meer reacties >>
“Leuke improvisatie met de meningen van leerlingen” Meer reacties >>
“Gewoon uit respect voor mijn ouders en mijn geloof.” Meer reacties >>
“Boosheid, verdriet, verbijstering maar ook herkenning en begrip.” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
subsidie
Provincie Gelderland steunt HannaH! Meer lezen >>
Twitter