info@theater-aanz.nl | 024-6635370

En een prettig weekend

"Wat heeft jouw homo zijn nou met jouw werk als leerkracht te maken? Het gaat om je competenties als vakleerkracht. Dat andere hoef je er helemaal niet bij te halen. Met jouw privé leven heeft niemand iets te maken”

En een prettig weekend02
Klik op de foto om meer foto's van de voorstelling te bekijken.

De voorstelling

Het centrale thema is ‘een veilig schoolklimaat voor iedereen’. Biedt de school voldoende veiligheid voor LHBT leerlingen en medewerkers? Kunnen en mogen zij zichzelf zijn? Wat is de visie en het beleid van de school?

Deze voorstelling wordt vaak als workshop aangeboden en bestaat uit een monoloog, stellingen, een interactieve scene en het bespreken van verschillende casussen. ‘En een prettig weekend’ speelt voor docenten en onderwijsondersteunend personeel.

Theater AanZ gaat samen met het team op een luchtige en positieve wijze in dialoog over het thema seksuele diversiteit en sociale veiligheid binnen de school. De invloed van vooroordelen over homoseksualiteit, scheldgedrag en uitsluiting van homoseksuele leerlingen en/of personeelsleden wordt zichtbaar gemaakt. 

De theaterscène is interactief, dat wil zeggen dat de voorstelling twee keer gespeeld wordt. Bij de tweede keer kan het publiek de scène naar wens veranderen tot een stuk waar zij achter kunnen staan. 

De voorstelling 'En een prettig weekend' heeft een specifieke variant voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo.

Acteurs

Walter Vrijssen, Marian van Hoof, Barbara Knapper
Publieksbegeleider: Quirijn Lokker 

Informatie & voorwaarden

Download hier de informatiebrochure met o.a. de speelvoorwaarden.

Cultuurkaart

Theater AanZ is Cultuurkaart-acceptant.

“Ein-de-lijk word er over homoseksualiteit gesproken.” Meer reacties >>
“De kern wordt geraakt.” Meer reacties >>
“Jullie laten de directe gevolgen van het handelen zien.” Meer reacties >>
“Ze brengen het verhaal tot leven.” Meer reacties >>
“Knap dat ze dit durfde te vertellen.” Meer reacties >>
“ Je moet kunnen zijn wie je wilt zijn.” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
IMG 6470
Afscheid van ID Meer lezen >>
Twitter