info@theater-aanz.nl | 024-6635370

LEEF!

"En met jouw bloed dat door mijn aderen stroomt,
zal ik die droom najagen tot onze deelname
in dit land en in de wereld
vanzelfsprekend zal zijn
en ik niet meer voor iedere centimeter hoef te vechten."

De voorstelling

De voorstelling LEEF! is een indringend portret over drie jongeren die twijfelen, doorzetten en strijden voor de vrijheid van het eigen geluk en (seksuele) identiteit. Ze zijn op zoek naar erkenning, verbinding en de vrijheid zichzelf te kunnen zijn binnen een maatschappij die neigt naar verharding en polarisering.

Samen kijken we naar de verhalen van Aïsha, Sander en Carlos. Samen kijken we naar geweld, uitsluiting en naar het ontstaan van een liefdevolle relatie. Maar hoe kijk je dan samen? Hoe kijk je samen naar het één, en hoe kijk je samen naar het ander?

LEEF! is een vervolg op de voorstelling Geen Gezicht, die de afgelopen jaren 325 keer is gespeeld door het hele land. Waar de voorstelling Geen Gezicht vooral de worsteling liet zien van de personages bij het maken van keuzes en de gruwelijke gevolgen daarvan, laat LEEF! hoop, lichtheid en troost zien.

Acteurs

Anne van der Steen, Marjolein van der Meer, Mauricio Leijser.
Publieksbegeleider: Fabian Holle

Klik hier als je meer wilt weten over de acteurs.

Informatie & prijzen & speelvoorwaarden

Theater AanZ kiest voor een publieksopstelling die organisch ontstaat bij binnenkomst, waardoor de vrijheid direct al ervaren wordt. De voorstelling is daardoor veel minder gedistantieerd dan een traditionele theatervoorstelling. Je kunt niet alleen maar kijken, je wordt aangesproken, zowel door de acteurs (direct) als door het publiek (indirect). Je wordt medeplichtig gemaakt aan het verhaal.

LEEF! speelt in een groot, leeg klaslokaal of dramalokaal met 85 stapelbare stoelen, zonder geluidsoverlast van derden. De speelruimte is minimaal 10x10 meter (vlakke vloer voorstelling). De voorstelling duurt ongeveer 90 minuten, en speelt voor maximaal 80 personen, waarvan minimaal twee mentoren of docenten. LEEF! speelt door het hele land.

Beschikbaarheid en prijzen zijn op te vragen via boekingen@theater-aanz.nl. Vaste speeldagen zijn woensdag en donderdag.
 Leef mauricio publiek
Klik op de foto om meer foto's van de voorstelling te bekijken. Met dank aan Marcel Krijgsman, Ayolt de Roos en Maud van den Boogert.

Project Begrenzen en uitnodigen

LEEF! maakt deel uit van het landelijke project 'Begrenzen en uitnodigen' ( het 4e traject in het kader van seksuele diversiteit in het mbo) dat aangeboden wordt aan ROC's en mbo's. In dit project werken Theater AanZ, COC Nederland en Stichting School en veiligheid, met ondersteuning van Ministerie OCW en de MBO Raad, samen om gezamenlijk met ROC's in Nederland het thema seksuele en genderdiversiteit (nog) beter te verankeren in het onderwijs. De looptijd van dit project is van januari 2019 tot en met juli 2020. Meer weten? Neem dan contact op met Hester Klein Tijssink via 06-13316516.


Tijdens de voorstelling bij Nova College Haarlem heeft Ministerie OC&W deze prachtige reportage van onze nieuwste voorstelling LEEF! gemaakt. Met dank aan Sharon Hilgersum.

Mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Nijmegen, Gravin van Bylandt Stichting, Ministerie OCW, Provincie Gelderland en VSB fonds

“Ik vond de voorstelling ID heel leuk en ook apart.” Meer reacties >>
“Voor het eerst was mijn hele klas stil.” Meer reacties >>
“Dank voor jullie kwetsbaarheid.” Meer reacties >>
“Hoe jullie je verhaal verteld hebben, zo open, echt mooi” Meer reacties >>
“Indrukkende voorstelling dat stof tot nadenken geeft.” Meer reacties >>
“ Je moet kunnen zijn wie je wilt zijn.” Meer reacties >>
Geef zelf een reactie >>
Emancipatie rapport maart 2019 nieuws web
'...voor eeuwig op mijn netvlies...' Meer lezen >>
Twitter